بيماريهاي آميزشي

معرفی مرکز مشاوره بیماری های رفتاری(کلینیک مثلثی)

مراكز مشاوره بيمار يهاي رفتاري چه مراكزي هستند؟

مراكز مشاوره بيماريهای رفتاری(کلینیک مثلثی) مراكزی هستند كه قابليت انجام خدمات آموزشی، مشاوره، پيشگيری، مراقبت و درمان گروههای در معرض خطر، پرخطر و افراد آلوده وبيمار را داشته باشد و در برنامه هاي آموزشی  برای عموم مردم جامعه مشاركت نمايد.

اهداف مراكز مشاوره بيمار يهاي رفتاري چيست؟

1-فراهم كردن امكان دسترسي عموم مردم به مكاني مطمئن به منظور كسب اطلاعات در خصوص راههاي انتقال و پيشگيري از ا چ آ ي وي

2-فراهم كردن امكان دسترسی  گروههاي در معرض بيشترين خطر ابتلا به ا چ آ ي وي/ايدز به خدمات آموزشي، مشاوره، تشخيص ا چ آ ي وي، كاهش آسيب، مراقبت و درمان بيمار يهاي آميزشي

3-فراهم كردن امكان دسترسي مبتلايان به  اچ آ ي وي و خانواده آ نها به خدمات آموزشي، مشاوره، مراقبت، درمان و كاهش آسيب
4-افزايش امكان دسترسي مبتلايان بيماريهاي آميزشي، به خدمات آموزش، مشاوره، مراقبت، درمان و كاهش آسيب

5-افزايش امكان دسترسي افراد با مواجهه شغلي وغير شغلی )افراد تماس يافته با خون و ترشحات آلوده به ويروس ا چ آ ي وي(، به خدمات تشخيصي و پيشگيري ازابتلا به ا چ آ ي وي

چه افرادي می توانند به مراكز مشاوره بيماريهاي رفتاري مراجعه نمايند؟

1-گروههاي در معرض بيشترين خطر ابتلا به ا چ آ ي وي )مصرف كنندگان تزريقي مواد، افراد داراي روابط جنسي غير ايمن( و همسران/ شركاي جنسي اين افراد

2-مبتلايان به ا چ آ ي وي/ ايدز و خانواده آ نها

3-مبتلايان به بيماريهاي آميزشي )سوزاك، سيفليس، تبخال تناسلي، زگيل تناسلي و.(…

4-افراد در معرض مواجهه هاي شغلي و غيرشغلي )افراد تماس يافته با خون و ترشحات آلوده به ا چ آ ي وي(

5-زنان بارداري كه پس از ارزيابي خطر، كانديد انجام آزمايش ا چ آ ي وي هستند )زناني كه خود يا همسر آنها سابقه رفتارهاي پرخطري از جمله اعتياد و يا تماس خارج ازچارچوب خانواده داشته است(.

6-كليه كساني كه تمايل به كسب اطلاعات و آگاهي در زمينه ايدز و بيمار يهاي آميزشي دارند.

آدرس مرکز مشاوره بیماری های رفتاری(کلینیک مثلثی)

گناباد، میدان الغدیر، درمانگاه شهید فیاض بخش

تلفن: 57222598

10 آذر روز جهانی مبارزه با ایدز گرامی باد

aids2

بيماري ايدز

بيماري ايدز يك بيماري نوپديد و عفوني است كه توسط ويروسي به نام HIV ايجاد مي گردد . اين ويروس سيستم ايمني بدن و گلبولهاي سفيد را مورد حمله قرار مي دهد و به تدريج قدرت دفاعي بدن را كم مي كند و در نهايت فرد در اثر انواع عفونتها و بعضي از سرطانها از پا در مي آيد .
اين بيماري در همه كشورها و مناطق دنيا انتشار يافته و هيچ مرز جغرافيايي جنسي ، نژادي و سني نمي شناسد .

راههاي انتقال بيماري :

1. انتقال از سرنگ مشترك و وسايل تيز و برنده آلوده به ويروس HIV
• استفاده از سرنگ مشترك در بين معتادان تزريقي ، يكي از راههاي مهم انتقال ويروس HIV مي باشد . بطوريكه هم اكنون در كشور ما بيشترين گروه بيماران را معتادان تزريقي تشكيل مي دهند .
• به كاربردن ابزار و وسايل آلوده و تيز و برنده در دندانپزشكي ها ، آرايشگاهها و عمل حجامت ، خالكوبي و تاتو نيز در انتقال بيماري نقش دارند .
2. تماس جنسي با فرد مبتلا به ايدز
ترشحات جنسي مرد و زن مبتلا به ايدز ، آلوده به ويروس مي باشد و اين ويروس مي تواند از طريق مخاط دستگاه تناسلي مرد يا زن جذب شده و وارد بدن شود .
3. انتقال خون و فرآورده هاي خوني
درصد ابتلا از راه خون بالاي 90% مي باشد ولي با توجه به آزمايشات هپاتيت و ايدز كه در روي خونهاي اهدايي صورت مي گيرد شانس ابتلا از طريق خون بسيار پايين است .
4. انتقال از مادر مبتلا به ايدز به فرزند
مادر مبتلا به عفونت HIV مي تواند ويروس HIV را در طي حاملگي ، حين زايمان و در دوران شيردهي به فرزند خود منتقل نمايد .
ممكن است از زمان ورود ويروس به بدن تا بروز علائم بيماري ماهها و سالها طول بكشد و چه بسيارند افراد به ظاهر سالمي كه در واقع ناقل ويروس ايدز هستند و       مي توانند ديگران را آلوده كنند .
بيماري ايدز از طريق تماسهاي عادي مثل كار كردن با ديگران ، هم صحبت شدن ، هم سفره شدن ، دست دادن ، بوسيدن ، عطسه ، سرفه ، نيش حشرات ، لباس و پوشاك منتقل نمي شود .
اگر سابقه رفتار پرخطر داريد يا نگران آلودگي به ويروس HIV هستيد مي توانيد براي مشاوره و آزمايش به كلينيك هاي مشاوره بيماريهاي رفتاري استان خود مراجعه نماييد . كليه خدمات در اين مراكز رايگان مي باشد و كليه اطلاعات افراد محرمانه است .
آدرس مركز مشاوره بيماريهاي رفتاري شهرستان گناباد
ميدان الغدير – وبروي اداره برق شهرستان – تلفن  7223378

راههاي پيشگيري :
• پايبندي و وفاداري به زندگي زناشويي و اجتناب از رفتار جنسي ناسالم و پرخطر
• به تاخير انداختن تماسهاي جنسي تا زمان ازدواج
• استفاده صحيح و مداوم از كاندوم براي كساني كه رفتارهاي پرخطر جنسي دارند .
• عدم استفاده از سرنگ مشترك در معتادان تزريقي
• اطمينان از استريل بودن وسايل دندانپزشكي و استفاده از وسايل تيز و برنده يكبار مصرف در آرايشگاهها و مراكز حجامت ، تاتو ، خالكوبي و ..
• عدم تماس با خون  و ترشحات آلوده در محيط
• عدم مصرف قرصهاي محرك و روان گردان و مواد مخدر جهت جلوگيري از رفتارهاي پرخطر

گزارش موارد ثبت شده HIV/AIDS سه ماهه دوم  سال 1387 در جمهوری اسلامی ایران

• بر اساس آمار جمع آوری شده از دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، تا تاريخ 1/7/1387 مجموعاً 18320 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS در كشور شناسايي شده اند كه 7/93 % آنان را مردان و 3/6% را زنان تشكيل مي‌دهند. تا کنون 1592 نفر مبتلا به ايدز شناسايي شده و 2800 نفر از افراد مبتلا فوت كرده اند.
3/39 درصد از مبتلايان به HIV در گروه سنی 34-25 سال قرار دارند که بالاترين نسبت در بين گروه‌های سنی را به خود اختصاص می‌دهند.
• علل ابتلا به HIV در بین کل مواردیکه از سال 1365 تا کنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتيب، تزريق با وسائل مشترك در مصرف كنندگان مواد ( 69 درصد)، رابطه جنسي (9/7 درصد)، دريافت خون و فراورده های خونی ( 3/1 درصد) و انتقال از مادر به كودك( 6/0 درصد) بوده است. راه انتقال در 2/21% از این گروه نامشخص مانده است.
• در مقایسه این آمار با مواردیکه ابتلا آنان در سال 1387 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی  8/80 درصد،  برقراری روابط جنسی  9/11 درصد، و انتقال از مادر مبتلا به کودک 7/0 را تشکیل داده است.  در 5/6 درصد از موارد شناسایی شده در سال جاری راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است.