اطلاع رسانی غذایی,آشامیدنی و...

با روغن جامد سرخ نکنید

alt

تعداد مصرف كنندگان مداوم روغن مایع در دو سال گذشته سه برابر افزایش یافته و در نتیجه می گویند مصرف روغن جامد از ۸۷ درصد به ۷۲ درصد كاهش یافته است. از سوی دیگر تولید روغن نباتی با اسید چرب ترانس ۲۰ درصد از سوی كارخانه های روغن نباتی اكنون به كمتر از ۱۰ درصد كاهش یافته است و مسئولان وزارت بهداشت نیز قول داده اند تا این میزان اسید چرب ترانس را در آینده نزدیك به كمتر از ۵ درصد كاهش دهند. اگرچه همه اقداماتی كه تاكنون صورت گرفته ، نتایج مطلوبی داشته است، اما هنوز هم بسیاری از مردم كشور روغن نباتی جامد مصرف می كنند و به نظر می رسد حذف مصرف این روغن ها نیاز به تلاش جدی تر و فرهنگ سازی عمیق تری داشته باشد.

روغن جامد درصد بالایی اسید چرب اشباع شده دارد كه موجب افزایش كلسترول LDL یعنی چربی بد خون می شود و وقتی مقدار آن در خون از حد خاصی فراتر رود، با رسوب در دیواره رگ ها و ایجاد سختی عروق، فشار خون را افزایش می دهد و در نتیجه سكته قلبی و مغزی را در برخواهد داشت. بنابراین مصرف چربی زیاد از نوع چربی اشباع بویژه در افرادی كه زمینه ارثی مساعدی دارند، موجب افزایش این عوارض می شود. علاوه بر بیماری های قلبی - عروقی، چاقی، دیابت، فشار خون، سرطان، سكته مغزی و اختلالات گوارشی نیز از دیگر عوارض مصرف روغن های جامد است و به نظر می رسد همچنان نیازمند آموزش مداوم درباره مضرات روغن های نباتی جامد هستیم.

 

ادامه مطلب...

میوه موز


افزایش سطح پتاسیم در بدن خطر سكته های قلبی و M.I را به میزان چشمگیری كاهش می‌دهد. موز همچنین سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی است. متخصصان تغذیه، موز را بعنوان یك منبع ...
جهت دانلود با فرمت PDF کلیک کنید

آشنایی با خواص جو

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. برگ‌های آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره است. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می ....
جهت دانلود با فرمت PDF کلیک کنید

فوايد گريپ فروت


یکی از معروف‌ترین رژیم‌های غذایی برای كاهش وزن، رژیم گریپ فروت است. در این رژیم غذایی توصیه می‌شود كه روزانه حداقل 3 لیوان آب گریپ فروت مصرف شود چون این نوشیدنی می‌تواند در بدن كالری بسوزاند.جهت دانلود با فرمت PDF کلیک کنید

زعفران

زعفران که به گل سلامتی، سلطان ادویه‌ها و طلای سرخ معروف است، ارزشمندترین رستنی ایران و منشاء گرفته از دامنه‌های الوند می‌باشد. کشت زعفران در ایران به سال‌های قبل از میلاد برمی‌گردد و در مناطق بسیار ... جهت دانلود با فرمت PDF کلیک کنید