اطلاع رسانی غذایی,آشامیدنی و...

نمک را چگونه مصرف کنيم

نمک ، اين بلورهاي سفيد مکعبي بسيار ريز موجود در طبيعت با همه خواصي که در آن وجود دارد، اگر به طور صحيح و به اندازه از آن استفاده نشود عوارض نامطلوبي را بر سلامت انسان ها مي گذارد ناخالصيهايي که با نمک همراه است ميتواند به بروز عوارض نامطلوب در دستگاه گوارش، کليه، کبد و ريه منجر شده و حتي در موارد حاد مانع از جذب آهن و مسموميت شود. کارشناسان تغذيه تاکيد مي کنند که حداکثر نمک مصرفي هر فرد روزانه دو تا سه گرم باشد و از پنج گرم در روز تجاوز نکند و حتما از نمک تصفيه شده يد دار استفاده شود.نمک نام متداول کلرور سديم است و شايد بتوان گفت اين بلورهاي شورمزه يکي از نخستين مواد نگهدارنده اي است که بشر آن را به دليل خواص ضد ميکروبي و جلوگيري از فساد و به دليل بهبود طعم از دير باز به مواد غذايي خود افزوده است. نمک در طبيعت به دو صورت محلول در آب و جامد ( معادن نمک) موجود است. هنگام استخراج نمک از آبهاي شور و معادن، ناخالصيهايي وارد آن مي شود که براي سلامتي انسان بسيارمضراست.

ادامه مطلب...

پروبيوتيك، پري بيوتيك، سينبيوتيك و سلامتي

پروبيوتيك
وا‍‍ژه پروبيوتيك در اصل كلمه اي يوناني به معناي "براي زندگي" است.
بر طبق تعريف WHOو FAO  «پروبيوتيك ها ميكروارگانيسم هاي زنده غير بيماري زايي هستند كه چنانچه در مقادير كافي مصرف شوند اثرات مثبتي بر سلامتي ميزبان دارند ».
فرآورده هاي حاوي پروبيوتيك به سه دسته كلي تقسيم مي شوند:
1. مواد غذايي تخميري حاوي پروبيوتيك مانند ماست ( ماست پروبيوتيك رايج ترين شكل مصرف محصولات پروبيوتيك است كه هم اكنون در كشور ما نيز تحت عنوان ماست بايو توسط برخي از شركت هاي غذايي توليد مي شود).
2. نوشيدني ها و آب ميوه ها
3. قرص و کپسول و مکمل های پودری و...
نكات مهم در رابطه با پروبيوتيك ها
1. اثر بخشي پروبيوتيك ها تا زماني است كه پروبيوتيك مصرف شود، به عبارت ديگر مصرف آنها بايد تداوم داشته باشد
2. فراورده هاي لبني ، مهمترين حامل پروبيوتيك ها  محسوب مي شوند كه البته در كشور ما هنوز غني سازي لبنيات  با پروبيوتيكها زياد رايج نشده است
3. مكمل هاي غذايي پروبيوتيك بايستي از مقادير كافي باكتر هاي مفيد برخوردار باشند .
4. افرادي كه آنتي بيوتيك مصرف مي كنند و يا سوﺀ تغذيه دارند در اولويت مصرف پروبيوتيك ها قرار دارند

 

ادامه مطلب...

توصیه ها و نکاتی در خصوص مصرف کالاهای آرایشی و بهداشتی

محصولات آرایشی و بهداشتی بر اساس تعریف اتحادیه اروپا به موادی اطلاق می شود که با قسمتهایی از بدن از جمله پوست، مو، ناخن، لب و حتی دندان ها به منظور تمیز کردن، معطر کردن، تغییر ظاهر، تغییر بو و یا محافظت از عوامل خارجی در تماس هستند.
حساسیت به مواد آرایشی ممکن است آنی و یا تاخیری باشد که با علائمی چون احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی که ماده آرایشی استفاده شده، قرمزی، تورم و خارش،تاول های آبدار، کهیر، عفونت پوست، عفونت ریشه مو، تغییر رنگ پوست ،آکنه (جوش های غرور جوانی) تغییر رنگ و صدمه به ناخن و مو باشد. برخی از مواد آرایشی نیز هنگامی که در معرض نور خورشید  قرار می گیرند ایجاد حساسیت می کنند. پزشکان توصیه می کنند برای جلوگیری از حساسیت پوستی شدید و گسترده هر بار که محصول آرایشی و بهداشتی جدیدی را خریداری نمودید مقدار کمی از آن را  (به اندازه یک سکه)روی بازوی خود بمالید اگر پس از 24 ساعت هیچ گونه علائمی از حساسیت در بازوی شما ایجاد نشد میتوانید از آن ماده آرایشی و بهداشتی استفاده نمائید.
استفاده لوازم آرایشی به طور مشترک خطر ابتلا به گل مژه را افزایش میدهد. گل مژه عبارتست از التهاب غدد چربی در لبه پلک ها و ریشه مژه ها که بصورت آبسه کوچکی ظاهر میشود. قرمزی، تورم و درد پلک، باز نشدن کامل پلک و یک برجستگی جوش مانند روی پلک از نشانه های ابتلا به گل مژه است. برای پیشگیری از ابتلا به گل مژه هیچ گاه از لوازم آرایشی فرد دیگری استفاده نکنید حتماً قبل از خواب چشمانتان را پاک کنید. لوازم آرایشی روی مژه ها و اطراف

 

ادامه مطلب...

تذکرات بهداشتی در خصوص ظروف یکبار مصرف

امروزه استفاده از ظروف یکبار مصرف به دلایل مختلفی از قبیل سهولت در مصرف، صرفه جویی در وقت، رعایت مسائل بهداشتی و غیره بطور روزافزونی رو به افزایش است. مصرف کنندگان ظروف یکبار مصرف باید به علامات اختصاری که در کف ظروف حک شده است مانند PP,PE یا PS و... توجه نمایند هر یک از این علائم نشانگر نوع مصرف و کاربرد ظروف یکبار مصرف است و تولید کنندگان ظروف بدینوسیله سعی در اطلاع رسانی به مصرف کنندگان از نظر نوع کاربرد ظروف دارند.
• ظروف پلی اتیلنی PE سفید رنگ جهت بسته بندی و نگهداری روغن، سرکه و محصولات لبنی(شیر، دوغ و ماست) و مواد غذایی با حرارت بالا و مرطوب مناسب می باشد.

ادامه مطلب...