تغذیه کودکان

اهمیت تاثر گذاری چگونگی رشد دوران جنینی و کودکی بر آینده فرد و جامعه بر کسی پوشیده نیست . مغز کودک که بیان توانمندی او در آینده  است در دوران جنینی و ماه های اول ، زندگی سریعترین رشد را نسبت به سایر اندامها دارد . بطوریکه نوزاد در هنگام تولد 100 میلیارد سلول عصبی دارد . انرژی مورد نیاز مغز او در برابر بزرگسالان است . سوء تغذیه پروتئین - انرژی از مشکلات شایع تغذیه ای در کودکان زیر 6 سال کشور ما می باشد .بطوریکه 75%  از کودکان ایرانی مبتلا به سوء تغذیه خفیف و متوسط می باشد و قادر به استفاده از حد اکثر پتانسیل رشد خود نمی باشد .  اثرات زیانبار و سوء تغذیه کاهش قدرت یادگیری و کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماری ها و در نتیجه افزایش هزینه های خدمات درمانی را به دنبال دارد . در استان خراسان حدود 9/15% کودکان دارای کوتاهی قد ی متوسط و شدید ، 3/9 در صد کم وزنی و 3/4 درصد لاغری می باشند . اقداماتی که در زمینه بهبود وضع تغذیه کودکان صورت می گیرد شامل موارد زیر می باشد:

1- همكاري با برنامه IMCI( مراقبت هاي ادغام يافته ناخوشي اطفال )وبرنامه كودك سالم
- تهيه مطالب آموزشي تغذيه اي بصورت پمفلت و بروشور در زمينه تغذیه کودک در سنین مختلف از بدو تولد تا 6 ماهگی،         تغذيه تكميلي ، تغذيه كودك 2-1 سال ، تغذيه كودك 5-2 سال ، تغذيه كودك بيمار و .....
- برگزاري كلاس هاي آموزشي در زمينه تغذيه كودكان براي كاركنان بهداشتی ,مادران
-  شناسايي, ترویج و اصلاح غذاهای بومی
2- همكاري با اداره بهزیستی در تهیه مطالب آموزشي تغذيه اي در زمينه تغذيه صحیح کودکان جهت آموزش به مدیران, مربیان و مادران کودکان مهدهاي كودك
3- همكاري و مشاركت درتدريس مطالب تغذيه اي در كارگاه هاي آموزشي بهزيستي
4- همكاري در تهيه و اجراي طرح هاي تحقيقاتي كاربردي در جهت بهبود تغذيه و رشد كودكان
5- برگزاري كارگاه هاي آموزشي و بازآموزي در زمينه تغذيه كودكان براي پزشكان ( كارگاه بهبود رشد و تغذيه كودكان ) كارشناسان ، كاردانان ، بهورزان و كاركنان بين بخشي ( مربيان مهدكودك ، آموزشياران ،‌نهضت سواد آموزي و.... )
تاریخ:
1389/07/28