به گزارش وبدا، در این نشست هماندیشی که در سالن ابنسینا پردیس دانشگاه علوم پزشکی در فضایی صمیمی برگزار شد، مدیرکل دانشجویی، رئیس مرکز قرآن و عترت و رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور داشتند.
دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حوزههای مسائل فرهنگی، رفاهی و معشیتی شرایط خوب و ایده آلی دارد
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست گفت: دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حوزههای مسائل فرهنگی، رفاهی و معشیتی شرایط خوب و ایدهآلی دارد و دارای وضعیت مناسبی هم در بحث تغذیه و هم خوابگاه است؛ البته برنامههایی از جمله ساخت خوابگاه مجردی داخل پردیس و یا خرید خوابگاه از طرف وزارت پیگیری خواهد شد.
دکتر احد بنار از ابلاغ فرآیند انتخاب سرپرستان تراز سراهای دانشجویی علوم پزشکی خبر داد و گفت: هدف از ابلاغ این فرایند ارزیابی، بررسی یک سری آیتمها هست که بر اساس آن یک راهنمای عمل برای سرپرستان سراهای دانشجویی وجود داشته باشد تا بتوانند فضای سراها را به خوبی مدیریت و اداره کنند.
وی افزود: بیماری کرونا یک توان عظیمی را از دانشگاههای علوم پزشکی گرفت و هزینههای گزافی را وارد کرد و متأسفانه ما بسیاری از همکاران عزیزمان را از دست دادیم.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، سیاست این وزارت در حوزه ورزش را توسعه ورزشهای همگانی برشمرد و گفت: در واقع توسعه ورزشهای همگانی به عنوان رویکرد جدی هم در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توجه داشته و هم در سلامت جسم و روح تاثیر میگذارد.
بنار ادامه داد: نگرش ما این است که فضا و امکانات ورزشی را توسعه دهیم اما نه به شکل گذشته، بلکه نگاه ما طوری است که عدالت در تمام زمینه ای مختلف دانشگاه، امکانات ورزشی و رفاهی اتفاق بیفتد.
وی توجه به زیست فرهنگی دانشجویان را از موضوعات مورد غفلت در سالهای گذشته عنوان کرد و گفت: این غفلت خودش را به شکل اتفاقات سال گذشته نشان داد و در همین راستا، طراحی برنامههای فرهنگی در محیط های خوابگاهی یکی از اقداماتی است که سعی کردیم برای دانشجویان ساکن خوابگاه اجرا کنیم.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در بحث منابع مالی در واقع ما در حوزه دانشجویی فرهنگی ردیف و بودجه خاصی برای مسائل فرهنگی نداریم و لذا برای اینکه نیازهایمان را در این حوزه برطرف کنیم نیازمند اقداماتی از جمله کمک گرفتن از بخشهای دیگر از جمله معاونت توسعه هستیم.
بنار تأکید کرد: بحث منشورهای اخلاقی در محیط های خوابگاهی، اجرای برنامههایی اعم از فرهنگی مانند اقامه نماز، وجود مشاور و ... نیازمند همکاری و مشارکت تمام همکاران در تمام بخشها است.
شورای فرهنگی دانشگاهها یک قرارگاه فرهنگی است
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت هم این نشست گفت: شورای فرهنگی دانشگاهها یک قرارگاه فرهنگی در حوزه اساتید، کارکنان، همکاران و دانشجویان تعریف شده و صرفاً محلی برای تصویب برنامهها، جشنها و مسائل مالی نیست.
دکتر جواد باقری، اجرای برنامههای متفاوت، عمومیت پذیر، جامعه پذیر و تحول پذیر در فعالیتهای فرهنگی، قرآن و عترت را یکی از رویکردهای مهم مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بیان و تصریح کرد: این معاونت، ورزش را یک فعالیت همگانی می پندارد و لازم است دانشجویان حداقل امکانات دسترسی به امکانات ورزشی و رفاهی را داشته باشند.
وی تاکید کرد: دوری کردن از برنامه های فرمایشی و سوق به سمت فعالیتهای کم هزینه اما مداوم و اثر بخش رویکردی است که معاونت فرهنگی و دانشجویی و حتی وزارتخانه به آن توجه دارد و لذا همکاران ما در بخشهای مختلف مجموعه فرهنگی دانشگاه باید برنامه ریزی های خود را به این سمت ببرند.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: انسان در فضای دانشگاهی احساس می کند که دانشجو نقشی به جز آموزشی، فرهنگی و ... برنامه ریزی شده ندارد و لذا مجموعه دانشگاهها باید تلاش کنند تا نقش مداخلهای دانشجو را در فعالیتهای علمی، فرهنگی، دینی، پژوهشی و... زیادتر نمایند.
همه بخشهای معاونت فرهنگی و دانشجویی باید نگاه فرهنگی داشته باشند
رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه همه بخشهای معاونت فرهنگی و دانشجویی باید نگاه فرهنگی داشته باشند، گفت: نگاه فرهنگی و تربیتی مهمتر از نگاه آموزشی است که همه ارکان و بخشها باید توجه کامل به آن داشته باشند تا دانشجوی فارغالتحصیل، یک محصول همه جانبه از دانشگاه باشد.
دکتر سیامک طهماسبی با اشاره به ضرورت توجه به مقوله ازدواج دانشجویی، گفت: همه معاونتها و بخشها باید برای فرهنگ سازی ازدواج دانشجویی تلاش کنند؛ ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی گناباد قابلیت این را دارد که بتواند یک الگو برای دانشگاهها باشد.
وی با بیان اینکه زنده نگه داشتن یاد شهدا به شکلهای مختلف و یا در مکانهای مختلف باعث برکت در زندگی میشود، افزود: در واقع ایجاد برنامههای یادبود شهدا تأثیرات مطلوبی بر روی دانشجویان و حتی ما همکاران میگذارد و ما را به این باور میرساند که شهدا زندهاند و میتوانند به ما کمک و امداد برسانند.
رئیس اداره مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت موفقیتهای کسب شده توسط دانشگاه علوم پزشکی گناباد را نتیجه همکاری و هم افزایی بخشهای مختلف با یکدیگر دانست و تصریح کرد: لازم است در دانشگاهها حتی به لحاظ آموزشی هم به موضوعات سلامت روان سالم، اصلاح سبک زندگی، بهبود کیفیت ارتباط خود با دانشجویان و ... توجه شود.
شایان ذکر است در ابتدای این دیدار حسن ایرانی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده از ابتدای دولت مردمی سیزدهم، به تشریح مهمترین چالشها و مشکلات موجود پرداخت.