پیاده روی و بارداری

انتشار محتوا: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۱۸:۲۶ قبل از ظهر
پیاده روی یک راه ایمن و ساده برای فعال ماندن در دوران بارداری است. اما شرط آن سلامت مادر در دوران بارداریست.
02

دکتری تخصصی سلامت باروری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گفت و گو با وبدا گفت: پیاده روی اربعین یک تجربه معنوی عمیق است اما برای زنان باردار، این سفر می‌تواند چالش‌های خاصی به همراه داشته باشد.

دکتر فریبا عسکری با اشاره به عوامل مهمی که مادران باردار درمورد پیاده روی باید بدانند گفت: مشاوره پزشکی، استفاده از تجهیزات مناسب، تغذیه صحیح، استراحت‌های مکرر و همراه داشتن داروهای ضروری، همگی از عوامل مهمی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و با رعایت این موارد، زنان باردار با مشورت با پزشک خود می‌توانند از این تجربه معنوی بهره‌مند شوند.

وی در ادامه به نکات مهمی درباره پیاده روی در بارداری اشاره کرد و گفت: اگر تازه ورزش می کنید، به آرامی شروع کنید و به تدریج سرعت و مسافت خود را افزایش دهید، کفش راحت بپوشید، در زمین هموار راه بروید، بلند راه بروید و عضلات شکم خود را به داخل بکشید، از پیاده روی در هوای گرم خودداری کنید و آب و تنقلات سالم همراه داشته باشید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: هرگونه پیاده روی طولانی و ورزش خسته کننده بخصوص در فصل گرما که دمای مرکزی بدن زن باردار را به 39 درجه سانتی گراد و بالاتر برساند خطر کم آبی، اختلال جریان خون رحمی جفتی و عوارض و نقایص جنینی را به دنبال خواهد داشت.

دکتر عسکری تاکید کرد: در سه ماهه اول بارداری به زنان دارای سابقه سقط جنین و نیز در سه ماهه سوم بارداری به زنان دارای سابقه زایمان زودرس توصیه می شود از انجام پیاده روی طولانی اجتناب نمایند.

دکتری تخصصی سلامت باروری دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطر نشان کرد: ثواب فرزندآوری در قرآن برابر با جهاد در راه خداوند است پس به تمامی زنان بارداری که دارای سابقه یا عارضه ای در بارداری خود هستند توصیه می شود بهره مندی از فضایل راهپیمایی اربعین را به زمان دیگری غیر از بارداری موکول کنند.

طراحی و پشتیبانی: پورتال زینوپارس